آموزش تعمیرات الکترونیک, اخبار فروشگاه

۴ روش عالی برای تست انواع خازن در الکترونیک

تست خازن

تست خازن همیشه برای بعضی از افراد یک چالش بوده که با مولتی متر خود چگونه این تست را انجام دهند و از سالم یا خراب بودن آن اطمینان حاصل کنند.پس اگر میخواهی با مولتی متر خود خازن ها رو تست کنی از لحاظ سلامت پس این مطالب را از دست ندهههههه!!!

 

خازن چیست

اول به معرفی این قطعه پرکاربرد در الکترونیک میپردازیم خازن قطعه است که وظیفه آن ذخیره انرژی الکتریکی ( ولتاژ ) میباشد.خازن ها در مدل های متفاوتی طراحی و تولید میشوند و معمولا دارای دو پایه یکی مثبت و دیگری منفی می باشد.یکی از مهم ترین وظایف خازن در مدار فیلتر کننده فرکانس و ذخیره بار الکتریکی است.

 

حال برویم سراغ انواع روش های تست خازن

 

1) تست خازن توسط مولتی متر (دارای بودن قابلیت خازن سنج)

در بازار انواع مولتی متر وجود دارد بعضی ها قابلیت تست خازن را نیز دارند و بعضی فاقد این تست هستند حال به شما تست را با هر دونمونه یاد میدهیم نمونه اول مولتی متر این ویژگی را دارد کافیست برای این کار سلکتور خود را روی علامت خازن برده وپراب را به پایه های مثبت و منفی وصل کنید مقدار به شما نمایش داده میشود.این در حالتی است که مولتی متر شما اتو رنج میباشدو مانند مولتی متر ویکتور مدل 890H  که کار کردن با این نمونه ها بسیار ساده بود ولی گاهی اتو رنج نیست و نیاز دارید مقدار را قبل از اندازه گیری با سلکتور مشخص کنید مثلا میخواهید یک خازن با ظرفیت 10 میکرو را اندازه گیری کمیت سلکتور را روی مقدار بیشتر از 10 قرار دهید عدد بالا تر که روی مولتی متر وجود دارد بگذاریدو سپس پراب را به پایه ها متصل کنید و مقدار را نیز مشاهده میکنید از این نمونه مولتی متر می توان به مولتی متر آننگ مدل DT9205A اشاره کرد که قیمت مناسبی  هم کیفیت قابل قبولی دارد.

 

2)تست خازن توسط مولتی متر (فاقد قابلیت تست )

رایج مولتی متر های موجود فاقد این کمیت اندزه گیری خازن هستند که برای حل این مشکل باید ابتدا سلکتور را روی تست مقاومت یا اهمی قرار بدهید. و براپ ها را به پایه های مثبت و منفی بزنید.و مقدار اهمی روی صفحه مشاهده میکنید زیرا خازن توسط باتری های مولتی متر شارژ شده و جریانی در خازن جاری شده که به صورت مقاومت مشاهده میکنید و سپس شروع به خالی شدن میکند.در صورتی که مقدار صفر نشان داده شود و یا مولیت متر روی حالت بوق باشد و صدا بدهد نشان دهنده خرابی خازن است.البته این روش زیاد توصیه نمیشود باعث کاهش عمر باتری های مولتی متر شما می شود.

 

تست خازن3) تست توسط خازن سنج

اگر برای شما خازن بسیار اهمیت دارد و بسیار با این قطعه سر و کار دارید پیشنهاد میشود حتما یک خازن سنج تهیه کنید .وظیفه خازن سنج به طور اختصاصی تست انواع خازن با درصد خطا پایین میباشد .ک دیگر در تست خازن خود دچار هیچ گونه مشکلی نشوید.

 

4)تست توسط LCR متر

برای تست توسط LCR متر نیز باید سلکتور را روی نماد خارن قرار داده و پراب ها را متصل کرده برای شما مقدار را نمایش میدهد اگر اتو رنج باشد به طور خودکار مقدار را نمایش میدهد  در غیر این صورت به صورت دستی سلکتور را روی مقدار مورد نظر خود قرار بدهید.و سپس اندازه گیری کنید.

 

به طورکل یکی از رایج ترین روش های تشخیص خازن خراب از روی ظاهر میباشد که اگر به اصطلاح باد کرده باشد نشان دهنده خرابی خازن است.البته این روش به طور قطع برای همه خازن ها درست و اصولی نیست.

 

ما سعی کردیم 4 روش اصلی تست خازن با مولتی متر ار به شما آموزش دهیم تا شاید در هنگام کار برای شما مستمر ثمر باشد.همچنین میتوانید انواع مولتی متر را از فروشگاه ما بعد از بررسی دقیق با خیالی راحت تهیه کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *